Виховувати своїх дітей в страсі Божому і Добронравов

Як виховати дитину добрим Як виховати дитину добрим?

Дітям міцно забороняти водитися, спілкуватися і дружити зі злими. Так як злість змінить і добрий розум.

Як виховати дитину цнотливим?

Небезпечно дітей з дому випускати, бо побачать багато спокуси і причини до гріха. Тому не дозволяй їм виходити з дому і бродити, де хочуть. Ні для них нічого кориснішого, як вдома триматися.

За що потрібно карати?

Гріх, залишений без покарання, буває причиною іншого гріха, а також причиною гріховного звичаю, що дуже страшно. Тому за будь-проступок карай своїх дітей у міру провини, щоб пам'ятали, за що караються, і так би надалі боялися оступатися.

Багато батьків, маючи сліпу любов до своїх дітей, шкодують їх карати за проступок, але після, коли виростуть і несправними будуть, самі дізнаються свою похибка в тому, що дітей своїх не карали, поки ті малими були.

Що виросте з примх?

Бачимо, що Сам Бог любить дітей Своїх, але від любові їх карає: Бо Господь, кого любить, того Він карає, і б'є кожного сина, якого приймає (Євр. 12: 6).

Так і плотські батьки повинні наслідувати Богу і дітей своїх від любові карати. Бо та любов батьківська сліпа, яка залишає дітей несправних винного Він справжня ж і мудра та любов, яка свавілля їх гамує покаранням.

Де золота середина між суворістю таі лагідністю у вихованні дітей?

Деякі батьки так ніжно і слабо дітей своїх виховують і утримують, що не хочуть їх за злочини карати і так безстрашно і свавільно їм попускають жити; інші безмірну строгість вживають і більш гнів і лють свою над ними здійснюють, ніж карають їх. Обидва - і ті, і інші - грішать. Скрізь бо надмірність хибно; строгість і милість безрозсудна у всякому чині працюється. Ця в розслаблення, свавілля, розбещення і явну смерть призводить юних, від природи до зла всякому схильних; інша прикрість, роздратування і зневіру в них чинить. Скрізь бо помірність і середній шлях похваляється.

Християнин, люби дітей своїх по-християнськи і карай їх, щоб були справними і добрими. Хоча вони нині, поки молоді, і відчувають біль тілесну (при покаранні), але зате потім тобі не доведеться випробовувати про них біль серцеву ... Однак помірність у всьому похвальна.

Як зробити виховання дієвим?

Коли хочеш, щоб твої діти справними і добрими були, будь сам справним і добрим і всяким чином бережися подати їм спокуса. Інакше нічого не досягнеш, бо вони більш слухають твоїм словам, справах і вчинкам, ніж твоєму наказом і повчанням.

Юність, та й всякий вік, краще наставляється до чесноти житієм добрим, ніж словом; особливо ж юні діти за правило собі мають житіє батьків своїх; так, що в них примічають, то і самі роблять, добре чи то буде злим, що бачать. Заради чого батькам повинно як від спокус берегтися, так і приклад доброчесного житія подавати дітям своїм, коли хочуть їх до чесноти наставити. Інакше нічого не можуть встигнути. Бо більш дивляться на житіє батьків своїх і то уявляють в юних своїх душах, ніж слова їх слухають.

Юні бо люди більш навчаються від справ, ніж від слів і покарання ... Тому сугубе горе батькам, які не тільки не навчають дітей добра, але спокусами своїми подають привід до всякого зла! Такі отці не тілеса, але душі християнські вбивають.

Як вчити дитя вірі в Бога?

Так як, за Писанням, початок мудрості - страх Господній (Пс. 110: 10), спочатку в юні серця повинно всадити страх Божий; бо юність, від природи до зла схильна, нічим більше, як сім страхом, від того відвертається, як і будь-яка людина. А щоб страх Божий всадити в серця їх, потрібно їм часто нагадувати, що Бог є всюди, і з кожною людиною присутній, і, що людина не робить або мислить, бачить, і, що ні говорить, чує, і за всяке слово, справа а думки худе гнівається і буде судити, і грішників вічного мучення зрадить, як і праведним і добрим людям віддасть мзду за добрі їхні справи, і грішить або зло творить може справді показною.

У якому віці найкраще починати релігійне виховання?

... Повчання в благочесті і страху Божому повинно бути з дитинства, як тільки діти починають хоча мало що розуміти, оскільки цей вік, як незлобивий, вельми сприйнятливий до добра чи зла.

У чому завдання виховання?

Самонужнейшего справа - батькам виховувати своїх дітей в страсі Божому і Добронравов. Без того всяке вчення і виховання ніщо.

Якщо діти засмучують ...

Діти батьків своїх, за їх недбальство і нехтування у вихованні, віддають рівне непослухом, презирством, лихослів'ям, а іноді і биттям.

portal-slovo.ru

Як виховати дитину добрим?
Як виховати дитину цнотливим?
За що потрібно карати?
Що виросте з примх?
Де золота середина між суворістю таі лагідністю у вихованні дітей?
Як зробити виховання дієвим?
Як вчити дитя вірі в Бога?
У якому віці найкраще починати релігійне виховання?
У чому завдання виховання?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация