Військова розвідка: Північний фронт - RusActors.Ru - рецензія на серіал Військова розвідка: Північний фронт

1. Серіал "Військова розвідка: Північний фронт" - маловідомі сторінки Радянсько-Фінської компанії 1939-1940 років.
  2. Про героїв.
  3. Сюжет серіалу "Військова розвідка: Північний фронт".
  4. За кадрами серіалу.
  5. Цікаві факти.

Режисер - Петро Амелін. В ролях - Борис Щербаков, Павло Трубінер, Філіп Азаров, Степан Бекетов, Ніна Курпякова, Олексій Лисенко, Олександр Мосолов, Анна Пєскова, Михайло Сідаш, Еллі Нярья, Сергій Шкарбан, Олександр Кудренко, Михайло Трясоруков, Олександр Блок, Сергій Потєхін, Олег Метелев , Михайло Ширяєв. Росія. 2012.

Серіал "Військова розвідка: Північний фронт" - маловідомі сторінки Радянсько-Фінської компанії 1939-1940 років.

телевізійний   серіал   Військова розвідка: Північний фронт створили в Росії в 2012 році при співпраці з студіями Грін-фільм і Пріор Продакшн і приурочили прем'єрний показ на телеканалі ТВЦ до святкування Дня Перемоги телевізійний серіал "Військова розвідка: Північний фронт" створили в Росії в 2012 році при співпраці з студіями "Грін-фільм" і "Пріор Продакшн" і приурочили прем'єрний показ на телеканалі ТВЦ до святкування Дня Перемоги. Режисером цього військово-пригодницького серіалу став Петро Амелін, який зняв серіал за сценарієм Євгена Лабецький, який проявив чудеса винахідливості, створюючи цікаві сюжетні блоки в восьмисерійної стрічці, яка за часом виходу на екрани стала завершальною частиною трилогії про радянських розвідників, а за хронологією зображуваних подій була приквелом перших двох сезонів серіалу "Військова розвідка".

Герої серіалу:
Віктор Андрійович Корнєєв (Борис Щербаков) - начальник разведшколи;
Клим Павловський () - розвідник;
Михась Сушкевич () - розвідник;
Леха Тенишев (Степан Бекетов) - розвідник;
Анна Валтонен (Еллі Нярья) - інструктор;
Капітан Дубко (Олександр Кудренко) - заступник начальника разведшколи;
Коробкін (Олег Попов) - майор;
Кузькін Петро Опанасович (Михайло Трясоруков) - старшина;
Симонов (Михайло Сідаш) - курсант Іній;
Ресін (Сергій Шкарбан) - капітан-лейтенант;
Гришин (Олександр Блок) - полковник;
Мерецков Кирило Опанасович (Сергій Потєхін) - командувач військами ЛенВО;
Яковлев Всеволод Федорович (Олег Метелев) - командувач 7-ю армією;
Рита Брусникина (Ніна Курпякова).

Про героїв.

У центрі оповідання - секретна група розвідників (майбутнє ГРУ, а в той час - 5-е управління РСЧА), військових диверсантів, які виконували особливо небезпечні, секретні і делікатні завдання У центрі оповідання - секретна група розвідників (майбутнє ГРУ, а в той час - 5-е управління РСЧА), військових диверсантів, які виконували особливо небезпечні, секретні і делікатні завдання. Історія знайомства і відносин головних героїв була побудована на взаємовиручку, повагу до старших і опіки молодих. Двоє старих товаришів, бувалих розвідників, взяли в свою групу молодого лейтенанта, щойно закінчив військове училище. Керує четвіркою досвідчений підполковник Корнєєв, якому всі вони щиро були віддані. У кожному "справі" передбачений був ключовий персонаж для вхідної зірки - актори,,,, ... Непогано зіграні і розкриті акторами образи героїв - майже у кожного було присутнє своє обличчя, свій характер, не заданий і застиглий, а розвивається.

Віктор Андрійович Корнєєв, актор Борис Щербаков, - начальник разведшколи. Борис Щербаков професійно, талановито, тонко зліпив образ Корнєєва майже з нічого, але як виглядав його герой на екрані! Щербаков Борис Васильович народився 11 грудня 1949 року в Ленінграді, закінчив Школу-студію при МХАТ, з 1972 року - актор МХАТ, в кіно з 1963 року. Борис Щербаков - "Народний артист РФ".

Троє молодих червоноармійців - Клим Павловський (Павло Трубінер), Михась Cушкевіч (Філіп Азаров) і Олексій Тенеш (Степан Бекетов) - були спрямовані в першу створену для потреб РККА школу розвідників, в якій в ході навчання бійці не тільки осягали тонкощі професії військового розвідника, але й здобували необхідні знання, навички та вміння. Тоді ж відбулося і формування їх людських якостей, виникла і зміцніла їх дружба, яку вони пронесли через важкі воєнні роки. А далі після закінчення курсу новоспеченим розвідникам потрібно було на практиці застосувати знання, отримані під час навчання в розвідшколі.

Клим Павловський, актор Павло Трубінер, - людина вже багато побачив, що побував в Іспанії, в Польщі, постійно шукав небезпеки Клим Павловський, актор Павло Трубінер, - людина вже багато побачив, що побував в Іспанії, в Польщі, постійно шукав небезпеки. Павло Трубінер добре, тонко передав внутрішню драму свого героя, у якого був репресований батько. Трубинер Павло Костянтинович народився 20 листопада 1976, в 1995 році закінчив ГІТІС, майстерня Б.Голубовского, першу велику роль в кіно зіграв в 2005 році в телесеріалі "Плюс нескінченність" режисера Олексія Луканева.

Михась Сушкевич, актор Філіп Азаров. Пилип Володимирович Азаров народився 24 березня 1983 года, в 2004 році закінчив СПГАТІ, курс В.В. Петрова, з 2004 року актор Санкт-Петербурзького державного драматичного театру "Комедіанти".

Леха Тенишев, актор Степан Бекетов. Степан Олександрович Бекетов народився 5 липня 1983 року в Ленінграді, в 2005 році закінчив Санкт-Петербурзький Гуманітарний університет профспілок з дипломом професійного актора драматичного театру і кіно, артист "Театру поколінь", провідний нового проекту "Це місто Ленінград".

Анна Валтонен, актриса Еллі Нярья, - інструктор, дуже хороша фінська комуністка, перекладачка. Нярья Еллі Леонідівна народилася 29 березня 1978 року в Петрозаводську, актриса Національного театру Республіки Карелія з 1995 року, в 2002 році закінчила Петрозаводську консерваторію за фахом Артист драматичного театру і кіно, курс Зеланда А.М. Еллі Нярья - "Заслужена артистка Республіки Карелія" з 2012 року.

Снайпер Рита, актриса Ніна Курлякова Снайпер Рита, актриса Ніна Курлякова. Ніна Вікторівна Курпякова народилася 5 серпня 1983 года, у 2000 році закінчила Школу класичного танцю, в 2002 році - Інститут джаз-модерн танцю у Франції в Парижі, в 2006 році закінчила ГІТІС (РАТІ), курс, телеведуча на каналі "Столиця" програми " чвар-шоу ".

Капітан Дубко, актор Олександр Кудренко, - заступник начальника разведшколи. У серіалі чудово була показана моральна еволюція капітана Дубко. Кудренко Олександр Андрійович народився 11 жовтня 1979 року народження, після закінчення театральної академії був прийнятий в змінний склад трупи Александрінського театру.

Коробкін, актор Олег Попов - майор НКВС, прискіпливий, невгамовно підозрілий. Попов Олег Петрович народився 4 вересня 1965 року народження, в 1993 році закінчив Лгитмик, курс А.Д. Андрєєва, з 1993 року працював в Театрі юного глядача, на телебаченні є провідним телепрограм: "День за днем" (РегТВ), "Служба історичних новин" (5-й канал), "Ця справа" (ЛОТ), "Чергова частина" (канал Росія), "Імені героя Радянського Союзу" (канал СТО).

Кузькін Петро Опанасович, актор Михайло Трясоруков, - старшина, дуже гарний собою, хитрий і прискіпливий. Трясоруков Михайло Миколайович народився 9 серпня 1962 року народження, в 1988 році вступив до Ленінградського інституту театру, музики і кінематографії, з 1989 року став служити в театрі "Буф". Михайло Трясоруков - "Заслужений артист Росії" з 2000 року.

Сюжет серіалу "Військова розвідка: Північний фронт".

Цікавий сюжет про фінську зимової компанії, з властивим російським гумором, дія якого розгорталися напередодні і під час Радянсько-фінської війни 1939-40 років Цікавий сюжет про фінську зимової компанії, з властивим російським гумором, дія якого розгорталися напередодні і під час Радянсько-фінської війни 1939-40 років. Сюжет сприймався легко і цікаво. Крім того, була досліджена не така вже затерта, а скоріше маловідома тема - Радянсько-фінська війна. Конфлікт, скоріше, сумний, несправедливий з усіх боків. Творцям серіалу вдалося показати деякі аспекти цієї "зимової війни". Крізь лихий пригодницький сюжет чітко проглядалися основні проблеми, що були у радянських військ на початку війни: і невміння вести дії в умовах холодного півночі, і відсутність теплих, захищених приміщень, дефіцит обмундирування, техніки, спорядження та іншого. Звичайно, сюжет не можна було розглядати, як суто історичний: у пригодницького жанру свої закони, тому лихих пригод, перестрілок і бійок, неймовірного везіння розвідників в сюжеті вистачало з лишком.

Восени 1939 року різко погіршилися стосунки між СРСР і Фінляндією. І обидві сторони почали підготовку до військових дій. У цей період для проходження служби були спрямовані в одне з розвідувальних підрозділів троє випускників разведшколи. У непростій розпалюються прикордонній обстановці, а потім і безпосередньо на війні, розвідники набували бойового досвіду, беручи участь в хитромудрої грі радянської розвідки і не рідко ставлячи на карту своє життя, йдучи часом на явну смерть за наказом командування, міцніла їхня дружба, раз від разу ускладнювалися їх бойові завдання.

Їх чекало розгортання фінської артилерії на кордоні з Радянським Союзом, вони стали мимовільними свідками першого пострілу по рідній території. Їм належало вистежити і знищити невловимого фінського снайпера на прізвисько "Білий лисиць", який серед червоноармійців став відомий як "вбивця офіцерів"; провести диверсію на ворожій території з метою вибуху укріпленого шлюзу, щоб не дати ворогу затопити зміцнення радянських військ; виявити на островах архіпелагу фінськогозатоки засекречений табір, в якому німецькі інструктори готували агентів-диверсантів для закидання на територію СРСР. І, нарешті, вони вчилися діяти в умовах зимової лісистій місцевості, розвідували позиції фінських військ на добре укріпленої лінії Маннергейма, відстрілюючи офіцерів, які на перших порах не дбали про свою маскування ...

За кадрами серіалу.

Зйомки серіалу "Військова розвідка. Північний фронт" почалися 20 грудня 2011 року, а завершилися 19 березня 2012 року. Вони проходили неподалік від тих місць, де понад 70 років тому розгорталися зображені у фільмі події - в засніжених лісах Карелії.

До роботи над створенням візуальних ефектів в серіалі "Військова розвідка. Північний фронт" було залучено фахівців з комп'ютерної графіки з Санкт-петербурзької компанії "ALGOUS Studio", яка брала участь і в успішних кінематографічних проектах останніх років: "Денний дозор", "Висоцький. Спасибі, що живий "," Ялинки 2 "," Бій з тінню 3. Останній раунд "," Август. Восьмого ", і в створенні картин, відзначених нагородами престижних кінофестивалів:" Сонце "," Фауст "," Монгол "," русалка "," Морфій "," Полумгла "та інших.

Цікаві факти.

Інша назва серіалу - "Військова розвідка. Фінський капкан".

Автор - Олексій Генералів