Новини Руспрес - Арешт Кумарину "за розпорядженням царя"

Балакучість Геннадія Петрова та Іллі Трабера вилізла боком Владиславу Резнику

агентство «Руспрес» вже інформувало про хід судових слухань в Національному суді Іспанії над представниками Тамбово-Малишевський злочинного угруповання, в ході якого згадувалися прізвища голови правління «Ощадбанку» Германа Грефа, глави СКР Олександра Бастрикіна, а депутат-єдинорос Владислав Резник особисто прибув на суд над собою. У минулій публікації розповідалося і про те, що ЛІХТЕНШТЕЙНСЬКОГО трастом, в який вкладалися гроші ОЗУ керував той же повірений, який керує «палацом Путіна» під Геленджик. На цей раз надбанням громадськості стала інформація про те, як один з видних думців ділив яхту і бізнес-джет з лідером Тамбовської ОЗУ, як угруповання пов'язане з горезвісним кооперативом «Озеро» .

27 лютого. Зв'язки депутата Резника. Друзі Путіна і лідери Тамбовської ОЗУ

Суд починається з показань депутата Держдуми від «Єдиної Росії», автора 259 законопроектів Владислава Резника . Прокурор Хуан Каррана запитує його про дружбу з іншим підсудним - «авторитетом» Іллею Трабера , Чи правда, що вони знайомі з дитинства. "Чи не з дитинства, але з юності, зі студентських років", - поправляє Резник. "І чим, на вашу думку, він займався?", - цікавиться прокурор. "Трабер служив у військово-морському флоті, займався бізнесом. Наскільки я розумію, бізнес його був більшою мірою пов'язаний з функціонуванням торгового порту, займався розвитком морського порту ". Трохи подумавши, Резник додає "ще у нього був реставраційний центр". (В злодійських колах Ілля Трабер відомий під кличкою «Антиквар» ).

Ілля Трабер ( «Антиквар»)

На питання, чи мав Трабер ставлення до Петербурзької паливної компанії [де працював глава Тамбовської ОЗУ Володимир Кумарин (Барсуков) і колишній керівник кооперативу «Озеро» Володимир Смирнов], Резник відповідає "не знаю". Прокурор цікавиться, чи не займався Резник спільним бізнесом з Трабера - зокрема, чи працював він в компанії «Русское відео» , Що мала підрозділ у Виборзі. Резник каже, що дійсно, був заступником директора "Російського відео", але ще до приватизації, і Трабер тоді ще не міг бути акціонером.
Далі прокурор розпитує Резника про банк "Росія" , Також відомому як «банк друзів Путіна» (сам Путін заявляв, що перевів туди свою зарплату). Серед акціонерів - Геннадій Тимченко, Микола Шамалов, Юрій Ковальчук. Міноритаріями в банку виявилися якраз Геннадій Петров і Сергій Кузьмін, яких розшукує Іспанія.
«У 1988 році, коли я був заступником директора філії" Російського відео ", я підписав установчий договір банку" Росія ", до якого увійшли Жилсоцбанк Санкт-Петербурга, Ленінградська телефонна мережа," Русское відео "і пізніше до них додалася моя страхова компанія" Русь ", - визнає Резник. Від відповіді на питання, чи відомі йому такі акціонери банку "Росія", як Сергій Кузьмін, Геннадій Петров, Юрій Ковальчук і Геннадій Тимченко, він йде: "Мені важко сказати, тому що в 1990-му році, ще за часів СРСР, я перестав представляти компанії-співвласники цього банку ".
Основне звинувачення, що пред'являється Резнику і його дружині Діані Гиндин , - відмивання грошей через компанію Centros Commerciales Antei, яку вони купили у Геннадія Петрова. Поки подружжя володіли фірмою, вона збільшувала капітал засобами неясного походження, заявляє обвинувачення. «Я купив одне судно у Носкова, ще одне у Геннадія Петрова. Компанія мені була не потрібна, мене запевнили, що діяльності вона не вела, вона просто володіла човном », - заявляє Резник. «Я виключно в звичайному режимі спілкувався з Петровим, коли купив у нього будинок на Майорці, і у мене склалися приятельські стосунки з ним». Слідство вважає, що за Centros Commerciales Antei стояв траст в Ліхтенштейні, створений Петровим.
Одне зі звинувачень, пред'явлене відсутньому на суді колишньому резиденту Майорки Геннадію Петрову Антикорупційної прокуратурою Іспанії - "торгівля зв'язками", тобто, проштовхування призначенців в силові відомства Росії, а також міністерства, пов'язані з економікою, за допомогою Владислава Резника. У зв'язку з цим на суді Резнику пред'являється телефонна розмова від 23 серпня 2007 року. якийсь Володимир "Бармалей" [Під такою кличкою відомий екс-бойфренд «Міс Всесвіту» Оксани Федорової , Близький Сєчину кримінальний авторитет Володимир Голубєв - «Руспрес»] дзвонить Петрову і просить до телефону Резника. В цей час Резник і Петров знаходяться разом, і "авторитет" передає депутату трубку. "Бармалей" просить у Резника допомогти призначити Михайла Олексійовича Блінова на пост в Міністерстві фінансів. Швидше за все, мається на увазі колишній глава Росмайна по Ленінградській області Михайло Блінов, що засвітився в скандалі з незаконною передачею землі Невського лісопарку фонду "Покровський" (проводилася перевірка ВБЕЗ за статтею "шахрайство" проте в порушенні кримінальної справи було відмовлено в зв'язку з закінченням терміну давності .) "Бармалей" говорить Резнику, що Блінов - "колишній чекіст" і тому "він наш".
"Ви пам'ятаєте, що означає" наш "?" - задає Резнику питання Хуан Каррана.
"Чекіст - це означає, що у нього заслужена біографія, що він протистоїть злочинного світу. У мене тисячі таких прохань, я вислуховую з ввічливості і нічого не роблю ", - заявляє Резник.
Далі Резник визнає, що зі школи знайомий з Олегом Носковим (У якого купив яхту "Нева 1" на Майорці. При цьому він нібито не знав, що це його старий знайомий і "здивувався, як тісний світ". Олег Носков - колишній член ради директорів банку "Росія". У 2008 році в довідці , наведеної "Фонтанкой.ру", вказувалися дев'ять компаній, якими він володів разом з Антоном Петровим, сином Геннадія. Носков раніше проживав в елітному будинку на Кам'яному острові в Петербурзі разом з Геннадієм Петровим, а також близькими друзями Володимира Путіна по банку «Росія» і кооперативу «Озеро» .
На питання, чи знав він Леоніда Христофорова , Друга Петрова, Резник відповідає, що двічі бачив його в компанії з Петровим: "Один раз Петров прийшов з ним до мене, другий раз я бачив їх в районі порту. Розмовляв два-три слова ". Прокурор цікавиться, чи знав Резник, що Христофоров був допитаний у справі про вбивство Галини Старовойтової. Резник цього нібито не знає, але повідомляє, що Старовойтова була його другом, а її колишній помічник Руслан Линьков є його помічником. Трабер як «економіст тамбовського ОЗУ».
Хуан Каррана демонструє довідку російської Генпрокуратури про Леоніда Христофорова і про вбивство Павла Капиша , Надану прокуратурі Іспанії в рамках міжнародної правової допомоги у 2009 році (на початку розслідування):
"У період становлення в 1991-93 році Балтійська фінансово-промислова група (БФПГ) підтримувала стосунки з тамбовський ОПС (організованим злочинним співтовариством). ОПС здійснювало контроль над діяльністю фірми і прикриття незаконних операцій з нафтою і нафтопродуктами. Починаючи з 1999 року Капиш став проводити незалежну політику, пішовши на відкритий конфлікт з економістом тамбовського ОПС Іллею Трабера .... "
Довідка обурила Резника. Він заступився за Трабера: "Апеляційний суд Іспанії прийняв до розгляду заяву про порушення прав Трабера. Преса написала, що Трабер в міжнародному розшуку, а це є неправдою. Людина, який заявляв, що Трабер пов'язаний зі злочинністю, сів у Швейцарії на три роки ".
Прокурор дивується, звідки все це відомо Резнику. "Від самого Трабера!" - заявляє Резник. Прокурор уточнює, що Трабер все ж знаходиться в міжнародному розшуку з грудня 2017 по запросу Іспанії. Що стосується "людини, який сів на три роки", - відповідно до джерел The Insider, мова може йти про колишнього компаньйона Трабера по імені Сурен Гаріб, з яким Трабер дійсно судився в Швейцарії, ось тільки яке відношення цей суд може мати до довідки з російської Генпрокуратури, неясно.
Прокурор уточнює, чи були у Трабера і Петрова інтереси в компанії ПТК. Резник заявляє, що цього не було, але що "Трабер мав відношення до бункеровке літаків". "А раніше ви говорили про порт, а не літаки", - дивується прокурор.
Нарешті, Резник заперечує, що і сам Петров мав відношення до «тамбовсько-Малишевський ОЗУ». Резник знав, що Петров - акціонер Балтійської будівельної компанії, має свої інтереси в сфері залізниць і розпоряджається "великою мережею магазинів". При цьому "злочинцем може назвати людину тільки суд", а суд в Росії злочинцем Петрова не називав.
Резник заявляє: "Я поцікавився у Трабера репутацією Петрова. Він сидів тільки за господарські злочини в СРСР, в деталі я не занурювався ". Резнику також пред'являють звіт з французької прокуратури, де сказано, що Віктор Гавриленков є "важливим учасником тамбовського ОЗУ" (Гавриленков - один з обвинувачених, якого заарештувати не вдалося, перед судом постала його дружина Жанна Гавриленкова, також підписує фінансові документи; за її словами, одного разу вона просто «сиділа поруч і підписала»). "Все це дуже пізнавально, але я нічого про це не знаю", - каже Резник, натурально зображуючи здивування.
На питання, чому він взагалі приїхав на Майорку, Резник відповідає: "Мені сподобався будинок, і я його купив у Петрова". На питання, чому вони користувалися одним літаком з Петровим, Резник відповідає, що на Пальму-де-Майорка рейсів з Петербурга не було, і "іноді він міг захопити з собою пана Петрова та інших, хто летів на Пальму".

Як депутат познайомив міністра з лідером ОЗУ

На питання, чи знайомий він з колишнім міністром зв'язку Росії Леонідом Рейманом , Резник відповідає: "Так, багато років". Він повідомляє, що "познайомив Реймана з Петровим". "Я став умовляти Реймана купити будинок, так як мені сподобалася Іспанія. Пару раз разом дивилися вдома. Довго умовляв, але на щастя, не купив ". Будинок Трабера на Майорці Резник відвідував неодноразово.
Прокурор цікавиться, чому Резник не поїхав на Майорку під час арештів Геннадія Петрова і інших обвинувачених. "Одна майоркінская газета написала, що одним з людей, яких хотіли затримати, був я. Я розумна людина ", - заявив Рєзник.
Нарешті, на питання, чи розмовляв він з Петровим до суду, Резник каже, що говорив з Антоном Петровим, сином Геннадія, а з Іллею Трабера спілкується, "навіть перебуваючи в суді". Відповідь шокує прокурора Хуана Каррана, і більше він питань не задає.
Виступає сторона захисту. Резник заперечує приписуваний йому розмову з Геннадієм Петровим про те, що він вітає його з днем ​​народження, називає «вождем» і «нашим всім». Він каже, що це голос В'ячеслава Марковича Рогинского (інших подробиць Резник не приводить). Резнику пред'являється і інша розмова - Іллі Трабера з Геннадієм Петровим від 28 серпня 2007 року (аудіо слухається в суді). У ньому Ілля Трабер журиться, що не може зв'язатися зі «Славою» (Резником), що з ранку когось «підбадьорив» і що йому треба забезпечити якихось «танцюристів», і просить Петрова передати це повідомлення Резнику. На суді Резник передбачувано заявляє, що йому невідомо, про що йде мова.
У розшифровках перехоплених телефонних розмов прізвище "Резник" згадується 68 разів. У всякому разі в вичавці з розмов, складених ще в 2008 році, релевантних для слідства. Понад двадцять розмов записані з номера, який і зараз належить Резнику. Співробітники Петрова Юлія Єрмоленко, Світлана Васильєва і Хуан Антоніо Унторія в розмовах називають Резника на прізвище, коли мова йде про оформлення документів на майно в Іспанії, відкриття телефонних ліній і т. Д.
Захист Резника демонструє якийсь документ з Слідчого департаменту МВС Росії, в якому говориться, що це відомство не має претензій до Резнику, Петрову і Трабера, підписаний таким собі А.В. Зайцевим. Захист Резника намагається заявити, що «Тамбовська ОЗУ» існує тільки в згадках тих коштів масовий інформації, які були засуджені за наклеп, прокурор Хуан Каррара ошелешено дивиться на суддю, і суддя Анхелес Барреро заспокоює його, нагадуючи, що в розпорядженні суду є документ прокуратури Росії про Тамбовському злочинному співтоваристві, де Петров згадується. Угруповання Малишева і Петрова: вогнепальна зброя, рекет, гарпунний пістолет.
За час суду адвокати обвинувачених неодноразово задають свідкам звинувачення питання, чи відомо їм про виправдувальний вирок Геннадія Петрова, чесного бізнесмена, в Петербурзі в 1995 році.
The Insider ознайомився зі звинуваченням, висунутим фігурантам іспанського справи Геннадію Петрову, Сергію Кузьміну, Олександру Малишеву а також ще 16-ти підозрюваним в 1994 році в Петербурзі в рамках кримінальної справи №534530 за статтею 77 КК РФ в редакції закону РРФСР від 25.07.1962 (бандитизм) . Матеріали справи були откопировать з офіційного дозволу прес-служби Петербурзького міського суду у 2011 році за запитом Радіо Свобода. Причому після їх часткової публікації на сайті радіостанції в редакцію видання прийшов дізнавач для проведення "дослідчої перевірки": нібито двоє журналістів допустили агресію по відношенню до одного з фігурантів справи. Справа про "агресії журналістів" в результаті порушено не було.

З обвинувального висновку:

"Виробленим розслідуванням встановлено: не пізніше початку 1992 року Малишев, будучи широко відомим в цьому середовищі і використовуючи цю обставину, з корисливих мотивів створив в Санкт-Петербурзі організоване згуртоване стійке злочинне збройне співтовариство, що стало відомим, як Малишевський угруповання - банду, що мала на меті напад на державні, громадські підприємства, організації та на окремих осіб, а також вчинення інших, переважно корисливих злочинів, і був його ватажком.
У його (Малишева) банду соорганізованних співгромадяни Кирпичов, Берлін, Петров, Кузьмін, Паршуков, Филлипов, Рахматуллін, Романов, Краснолуцький, Чутаев, Чумаков, Тимофєєв, Сульмаков, Сурков, Тарабрин, Об'єдков, Леткін, Сорока, Лебедєв, а також ряд інших осіб, пов'язаних між собою спільними для банди злочинними цілями.
При цьому як сам Малишев, так і члени його банди мали в порушення закону зброю. Зокрема, Малишев особисто, не маючи відповідних дозволів, не пізніше початку жовтня 1992 року за нез'ясованих обставин незаконно придбав, носив вогнепальну зброю і бойові припаси до неї - пістолет кольт і 6 патронів до нього, вилучені при його затриманні 5 жовтня 1992 і 54 патрона калібру 7,62, вилучені за місцем його фактичного проживання в квартирі 51 будинку ... по вулиці Авангардній під час обшуку 6 жовтня 1992 року. Учасники банди Леткін і Краснолуцький мали в розпорядженні пневматичний гарпунний пістолет - стрілецька зброя, призначена для ураження живої цілі ...

Для Здійснення злочинної ДІЯЛЬНОСТІ банда Використана приміщення офісів КОМЕРЦІЙНИХ структур, в якіх ее учасники Займаюсь керівне становище. Зокрема злочінні Дії відбуваліся в офісі СП "Петродін". Засновник - член банди Петров ....
Банда, як стійке злочин співтоваріство, мала організаційну структуру. Малишев, зокрема, займаюсь у ній положення ватажка, а Кирпичов и Петров Складанний в ній як особини, авторітетні в злочинна середовіщі. Учасники банди Ялішев, Полковников, Чутаев, Леткін, Краснолуцький, Сорока и ряд других осіб віконувалі Функції "бойовіків". При здійсненні злочинної ДІЯЛЬНОСТІ члени банди вікорістовувалі свои зв'язки и за кордоном. На Кіпрі, в Німеччині, в польській Республіці.
Банда мала власної касою, доходи і витрати злочинного співтовариства враховувалися за допомогою ведення "чорновий бухгалтерії". Здійснюючи свою діяльність, учасники банди представлялися "Малишевського", усвідомлюючи важливість і популярність їх злочинного співтовариства. В кінці серпня - початку вересня 1992 року, Паршуков спільно з Філіпповим доставили потерпілого Бєлікова у двір офісу СП Петродін, де в їх присутності Малишев і Петров зажадали від Бєлікова одноразової виплати 100 000 рублів і подальшої співпраці в вигляді регулярних грошових виплат, погрожуючи вбивством йому і його близьким у разі відмови від пропонованих умов, представивши потерпілому Паршуков і Філіппова в якості учасників їх банди, яким слід повідомити про згоду виконати вищевказані вимоги.
Починаючи з 1993 року, Малишев, діючи в складі банди спільно з Петровим а також Квеквескірі (нині покійним) і перебували на Кіпрі Гітельсон і невстановленим співучасником вжили заходів до взяття під контроль знаходиться в Санкт-Петербурзі комерційного банку "Петровський" за допомогою злочинного привласнення прав на майно даного банку.
Малишев і Петров підтвердили, що спільно з Гітельсон намір заволодіти майном даного банку, проте до кінця свої наміри довести не змогли, так як голова правління банку Головін сховався від них, а самі вони були затримані міліцією ".
Всі «Малишевське справу» в Петербурзькому міському суді налічує понад 15 томів.
Згідно з вироком, в 1995 році Малишев отримав невеликий термін за носіння зброї, відбутий на попередньому слідстві, і був звільнений в залі суду. Геннадій Петров був виправданий за всіма статтями: на суді потерпілі, що розповідали про вимагання та рейдерських захопленнях, раптово забули про своїх свідченнях. як Ранее рассказал The Insider колишній колега Петрова по гральному бізнесу якудза Кініч Каміясу, Петров дав хабар для вирішення цього питання. "Переслідування тамбовсько-Малишевська в 90-е" пишається генерал Микола Аулов , Колишній заступник глави ФСКН. Також він є співавтором книги «Бандитський Петербург», про що заявляє в своїй офіційній біографії. Однак згодом, в 2000-е, борець зі злочинністю Аулов чомусь виявився важливим співробітником Петрова: іспанське наслідок перехопило 87 його ділових розмов з "шефом" - Геннадієм Петровим. аулів був оголошений Іспанією в міжнародний розшук у 2016 році.

Колишній лідер Тамбовської ОЗУ - Барсуков (Кумарін)

Геннадій Петров і Сергій Кузьмін емігрували до Іспанії незабаром після того як їх відпустили з-під варти в Росії в кінці 90-х. Їхали вони не від проблем, пов'язаних з правоохоронними органами. Як з'ясувало іспанське наслідок і підтвердив один з обвинувачених в Мадриді Франсиско Оканья, вони тікали від Кумарину, з яким ворогували і побоювалися розправи. Ця проблема зникла в 2007 році, коли "нічний губернатор" був арештований нібито "за розпорядженням царя" (ймовірно, мається на увазі Володимир Путін). Розмова Петрова про царя, а також те, що тепер "у Кумарину може статися серцевий напад" був прослуханий іспанськими поліцейськими. Джерело, близьке до кумарини, підтвердив The Insider, що арешт стався за розпорядженням Путіна і був пов'язаний з тим, що Кумарин не зміг перебудуватися і відійти від вуличного рекету, на відміну від інших авторитетів, "освоїли легальний бізнес" і "беззастережно підтримали владу» .

12 - 13 березня. "Петров - наше все"

Виступає свідок захисту В'ячеслав Рогінський. Він приїхав засвідчити, що в телефонній розмові, де якийсь Слава вітає Геннадія Петрова, вітає його з днем ​​народження, називає його шефом і "нашим всім", звучить саме його голос. Однак Петрову дзвонили "Слави" з декількох різних номерів, і тут виникла помилка. В'ячеслав Рогінський заявляє, що знав Петрова з дитинства і порівнює його з Пушкіним, відзначаючи, що, "ті, хто навчався в російській школі, пам'ятають, що там висів портрет Пушкіна зі словами Аполлона Григор'єва" Пушкін - наше все ".
Наступний свідок захисту Владислава Резника - колишній прокурор Міжнародного кримінального суду аргентинець Луїс Морено Окампо. У Окампо в Panama Papers в були виявлені два панамських офшору і один - Британських Віргінських островів. МКС в 2017 році заявив, що розслідує діяльність Окампо на предмет конфлікту інтересів, зокрема, в справі лівійського нафтового магната, коли Окампо діяв "проти інтересів МКС".
На суді в Мадриді Окампо виступив з дивовижними для аргентинця заявами. Він представив відмову в порушенні кримінальної справи відносно Резника з російських слідчих органів (зважаючи на складність перекладу він називає документ прокурорським, але мабуть, мова йде про документ Слідчого департаменту МВС, на що йому вказує прокурор Хуан Каррана, Окампо заявляє, що різниці немає ). Окампо заявляє, що в грудні 2015 роки сам звернувся до генерального прокурора Росії Юрію Чайці із запитом, щоб він розглянув звинувачення проти Резника. Результатом став документ про дослідчої перевірки, в результаті якої в справі було відмовлено. Також він отримав документи про те, що Ілля Трабер і Геннадій Петров не є обвинуваченими у справі про вбивство Павла Капиша і Віктора Новосьолова. "Резник був пов'язаний діловими відносинами з Петровим, але не кримінальними", - заявляє Окампо.
Прокурор Хуан Каррана дивується обізнаності аргентинця - зокрема, як свідок він не мав право запитувати російську прокуратуру про конкретні вбивствах. Прокурор також цікавиться, чи не чув свідок про кримінальну справу, пов'язану з корупцією в слідчих органах Росії і хабарах в Слідчому комітеті - зокрема, Захар Калашов звинувачується в тому, що контролював цю структуру. Свідок про це не знає.
Суд триває. У суді виступає представник спеціального органу - Митного спостереження, що стежить за відмиванням грошей та уповноваженого проводити власні розслідування. Його ім'я не називається, тільки унікальний порядковий номер. Саме його звіт послужив підставою для відкриття кримінальної справи Антикорупційної прокуратурою Іспанії щодо Петрова і його партнерів. Свідкові дозволяють давати свідчення сидячи, оскільки розмова чекає довгий.
Він пояснює, що увагу Митного контролю залучили фірми Петрова і його компаньйонів. Компаньйони здавали самі собі приміщення в оренду, відшкодовували якісь позики, котрі дають доказів їх наявності в податкові органи. Одна фірма Петрова володіла яхтою, але виникли підозри і в іншій діяльності. Inversiones Gudimar переписала яхту на Centros Comemrciales Antei і саме в цей час все частки фірми придбав у родичів Петрова Владислав Резник. Адміністратором обох фірм була Юлія Єрмоленко. "Особисті рахунки публічних людей - фінальна стадія відмивання грошей", - стверджує свідок. Великі покупки, зокрема, покупка літака спільно дружиною Резника Діаною Гиндин і Антоном Петровим, також може бути «фінальною стадією» легалізації коштів.
Виступає захищений свідок звинувачення, якого вже в Іспанії Великолуцький авторитет Віктор Гавриленков, посилаючись на своїх партнерів Петрова і Малишева, змушував переписати бізнес на його ім'я. У липні 2008 року свідок написав заяву в поліцію в Барселоні. У ньому говориться, що викрадачі заявляли, що в 90-е вбивали голими руками, а зараз в їх розпорядженні держава і слідчі органи, які завжди допоможуть віджати бізнес.
Адвокати намагаються заявити, що кримінальної групи Петрова-Малишева не існує взагалі, а ЗМІ, які про це заявляли, впечатлились виключно іспанським наслідком. "В Іспанії є хамон, а у нас ці угруповання", - незворушно заперечує свідок. "Ці люди дуже відомі в Росії, причому не як артисти". На завершення він каже, що існує такий жарт: "Краще бути з Петровим на Майорці, ніж з майором на Петрівці".

Quot;І чим, на вашу думку, він займався?
Quot;Ви пам'ятаєте, що означає" наш "?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация