Новини / Протоієрей Володимир Головін заборонений в священнослужінні

  1. УКАЗ Протоієрею Володимиру Головіну № 34 від 3 вересня 2018 року Протоієрею Володимиру (Головіну...

УКАЗ
Протоієрею Володимиру Головіну

№ 34 від 3 вересня 2018 року

Протоієрею Володимиру (Головіну Володимиру Валентиновичу)

Цим Ви забороняється в служінні без права здійснення яких-небудь священнодійств, преподания благословення, носіння ряси і наперсного хреста терміном на 3 місяці з 3 вересня 2018 року в зв'язку з невиконанням Розпорядження правлячого архієрея № 120 від 24 серпня 2018 року і продовженням діяльності, що вносить спокуса в життя Церкви.

Після закінчення терміну заборони Вам належить з'явитися в Єпархіальне управління для вирішення питання про Вашому подальшому служінні.

У разі наполегливої ​​нерозкаяності і подальшого невиконання вимог Розпорядження № 120 від 24 серпня 2018 року або порушення умов заборони, може бути поставлено питання про продовження терміну Вашого заборони в служінні або про позбавлення Вас священного сану.

Нагадую Вам 39 Правило Святих Апостолів: «Пресвітери і диякони, без волі єпископа, нічого так не чинять. Бо йому довірені людие Господні, і він віддасть відповідь про душах їх ». У зв'язку з цим Ваші посилання на перш дані Вам благословення, нібито дають Вам право не виконувати розпорядження свого правлячого архієрея, помилкові і безпідставні.

Звертаю Вашу увагу на те, що в період знаходження клірика за штатом або під забороною, для нього є обов'язковими до виконання все стосуються його розпорядження і укази правлячого архієрея єпархії, оскільки він залишається під його канонічної владою.

ЄПИСКОП

Чистопольську і Нижнекамский Пармен

Інформаційний відділ Чистопольській єпархії

* * *

24 серпня 2018 року Інформаційний відділ Чистопольській єпархії випустив   Заява   , В якому визначив, що діяльність відомого татарстанського клірика Володимира Головіна «не відповідає Священному Переданню Церкви Христової» 24 серпня 2018 року Інформаційний відділ Чистопольській єпархії випустив Заява , В якому визначив, що діяльність відомого татарстанського клірика Володимира Головіна «не відповідає Священному Переданню Церкви Христової». Згідно з висновком Синодальної богослужбової комісії, «здійснювана прот. Володимиром Головіним діяльність не може бути схвалена, так як носить в собі риси сектантства і магічного ставлення до молитви, не властивого духу і змісту церковного Передання ».

«З жалем і гіркотою ми повинні визнати, що протоієрей Володимир Головін за допомогою своїх сподвижників створив мережеву структуру, керовану приватними особами, зі своєю власною програмою і зі своїми цілями і завданнями. За інформацією сайтів, що просувають "молитву за угодою з Болгарії", ця мережева структура зростає і діє на всій канонічній території Російської Православної Церкви і паралельно їй, і за її межами », - зазначає керівництво Чистопольській єпархії в своїй заяві, опублікованій на єпархіальному сайті.

Протоієрей Володимир Головін ввів практику, названу їм «соборна молитва за угодою», яка відбувається в Аврааміевском храмі міста Болгар і в так званому скиту Воскресіння Христового в селі Балимери за певну плату, причому за додаткову плату обіцяється «посилення молитви», тобто замовлене ім'я буде згадано якимись людьми в деяких відомих храмах і монастирях, повідомляє прес-служба Чистопольській єпархії.

Крім того, прот. Володимир Головін ввів в згаданому храмі, де є настоятелем, неканонічний чин якогось «духовного лікування», в рамках якого він покладає руки на людей, одягнених у спеціальні одягу, а клірики храму помазують їх маслом через особливі розрізи. В єпархії з цього приводу зазначили, що Православна Церква не знає чину «духовного лікування», і створення його є актом самочинства.

В єпархії також відзначили, що в публічних виступах Головіна є висловлювання, «межують з блюзнірством і знущанням над Христом». Так, в одній із розмов священик «наполегливо пропонував своїм слухачам, в тому числі дівчатам, детально уявити, як чоловік робить фізіологічні відправлення» і навіть «доклав дану тему до образу Господа Ісуса Христа, чим викликав потрясіння і справедливе обурення безлічі православних людей».

В єпархії вважають непристойною для сану священика «захоплену розповідь слухачам про оспівуванні їм богослужбового гімну під час близькості з дружиною», рада дивитися непристойні фільми тим жінкам, чиї чоловіки їх теж дивляться, і публічне пастирське консультування жінок про вибір фасону нижньої білизни.

У заяві Чистопільської єпархіального управління говориться і про неприпустимість висловлених прот. Головіним образах пам'яті героя Росії гвардії майора Романа Філіпова та героїв Великої Вітчизняної війни, які віддали свої життя, подібно льотчику Миколі Гастелло. Їх жертовну смерть священик охарактеризував як самогубство і відсутність віри в промисел Божий.

Підводячи підсумок даної заяви, керівництво Чистопольській єпархії визначає, що діяльність протоієрея Володимира Головіна не відповідає Священному Переданню Церкви Христової. Її метою є просування практики «молитви за угодою з Болгарії», по суті, харизматичного антицерковного руху, ізолюючого його членів від інших членів Церкви. Також слід зазначити, що антицерковної характер має інформаційна активність сподвижників прот. Володимира Головіна, яка створила йому ореол гнаного духовного лідера.

Чістополькое єпархіальне управління звертається з закликом до православних віруючих, які потрапили в мережі протоієрея Володимира Головіна: «Ми закликаємо всіх наших братів і сестер, які вважають себе учнями, послідовниками або духовними чадами прот. Головіна визначитися: що для вас важливіше - прот. Володимир Головін або Церква і Її глава Христос? Якщо ви вважаєте, що завдяки йому ви прийшли в Церкву, залишайтеся в Церкві і прийміть її судження. Це допоможе і шановному вами пастирю відректися від своїх помилок і не відпали від своєї Матері. Якщо ж для вас важливіше всього він - задумайтеся: в Церква він привів вас або до самого себе? В історії не раз бувало, що харизматичні проповідники захоплювалися тими чи іншими псевдовченнями, після чого Церква закликала їх до покаяння і виправлення. Тоді для них і для їхніх послідовників наступав момент істини. Багато в чому поведінка цих вчителів диктувалося поведінкою їх пастви - паства залишалася в Церкві - залишалися і вони. Паства йшла в розкол - йшли і вони. Давайте разом з вами допоможемо коханому вами пастирю відмовитися від своїх помилок, припинити нецерковні практики і знову стати тим, ким, за його словами, він прагнув бути спочатку: простим, скромним і непомітним сільським батюшкою, що ділять зі своєю паствою все її тяготи, складності та позбавлення ».

У висновку звернення Чистопільської єпархіального управління говориться: «Ми звертаємося, перш за все, до всіх клірикам і пастві Чистопольській і Нижнєкамської єпархії, а також до всіх вірних чад Руської Православної Церкви з проханням постаратися з увагою і любов'ю умовляти своїх братів і сестер, залучених в рух "соборної молитви за угодою з Болгарії", до пізнання справжнього святоотеческого розуміння Євангелія Христова і святого апостольської віри ».

Ось так в 2016 році протоієрей Володимир Головін незвичайним чином відзначав своє срібне весілля: вирішивши так би мовити «згадати молодість» і скинувши майже 25-річний вантаж священичого служіння разом з остогидлої рясою і Хрестом батюшка убрався в чепурних фрак і постав в такому вигляді перед вівтарем Господнім .

Читайте також:

Протоієрей Володимир Головін глумиться над пам'яттю Героя Росії льотчика Романа Філіпова. Післямова редакції сайту «Благодатний Вогонь»

Олександр Дворкін. Нетрадиційне богослов'я прот. Володимира Головіна ( «Теологія відхожого місця»)

ПРИМІТКА

Розпорядження протоієрею Володимиру (Головіну Володимиру Валентиновичу),штатним клірику Чистопольській єпархії

№120 від 24 серпня 2018 року

Справжнім Розпорядженням з моменту його видання Вам забороняється вести проповідницьку діяльність, проводити зустрічі з паломниками і практики «духовного лікування», виступати на будь-яких інтернет-ресурсах, в друкованих ЗМІ, на теле-, відео- і радіоканалах.

Також Вам належить в строк до 1 вересня 2018 року закрити сайти: «Молитва-по-угодою» - https: //молітва-по-соглашенію.рф/, Ваш Особистий сайт - http://vladimir-golovin.ru/index.php , Ваш особистий канал в Youtube - https://www.youtube.com/user/golovinBolgar/ , Ваш сайт в соцмережі «ВКонтакте» - https://vk.com/golovinbolgar , Новинний портал « Мій духовний маяк »- http://pravoslavniy-bolgar.ru/, канал інформаційного порталу «Мій духовний маяк» на Youtube,

сайти порталу «Мій духовний маяк» у соціальних мережах «ВКонтакте», «Однокласниках», «Еліца», Facebook, Instagram, так само як і всі інші сайти, що рекламують «молитву за угодою з Болгарії».

Крім того, сайт Свято-Аврааміевского приходу ( https://www.bolgar-hram.info ) Повинен бути змінений: з його меню слід видалити рубрики, присвячені «молитві за угодою з Болгарії», «духовне лікування», відеозапису бесід з Вами. У разі невиконання цього припису сайт Свято-Аврааміевского приходу підлягає закриттю.

Чи не благословляється створювати альтернативні сайти з метою просування «молитви за угодою з Болгарії», «духовного лікування» і для цього організовувати паломницькі поїздки в м Болгар і його околиці, в тому числі в т.зв. скит Воскресіння Христового в с. Балимери.

Щоб уникнути створення культу шанування Вашої особистості Вам благословляється розібрати усипальницю, влаштовану для Вас в головній будівлі т.зв. скиту Воскресіння Христового. Місце для поховання клірика єпархії визначається з благословення єпархіального архієрея.

Благословляється Вам як духівника «Благодійного фонду мученика Феодора Болгарського» та інших фондів в складі «Союзу православних громадських і благодійних організацій» звернутися до засновників і співробітникам цих організацій з умовлянням про припинення просування «молитви за угодою з Болгарії».

З метою виправити виникли спотворення православного віровчення і богослужіння Вам благословляється скасувати впровадження в програми державних установ соціальних, освітніх, просвітницьких та культурних програм, створених і просуваються «Союзом православних громадських і благодійних організацій» з метою знайомства з «молитвою за угодою з Болгарії» і її пропаганди, якщо таке впровадження досягнуто або знаходиться в стадії домовленості.

З цією метою Вам благословляється припинити подальше поширення друкованої продукції (книг, брошур, буклетів, журналів, газет та ін.), В якій розповідається про «молитві за угодою з Болгарії» і її результати. Для цього необхідно вилучити з відомих Вам парафіяльних бібліотек всі публікації (книги, брошури, буклети, журнали, газети та ін.) Про «молитві за угодою з Болгарії» (наприклад, «Чудо, дане на століття») і знищити весь виданий тираж. Щодо книг, подарованих від Вас світським бібліотекам, Вам слід звернутися до керівництва бібліотек з визнанням невідповідності змісту книг Священному Переданню Церкви і з проханням про списання таких книг для знищення.

Закликаю Вас строго виконувати дане Розпорядження, не намагаючись обійти запропоновані вимоги і ввести керівництво єпархії в оману.

У разі невиконання Вами вимог даного Розпорядження Ви будете заборонені в священнослужінні.

Нагадую Вам 39 Правило Святих Апостолів: «Пресвітери і диякони, без волі єпископа, нічого так не чинять. Бо йому довірені людие Господні, і він віддасть відповідь про душах їх ». У зв'язку з цим Ваші посилання на перш дані Вам благословення, нібито дають Вам право не виконувати розпорядження свого правлячого архієрея, помилкові і безпідставні.

Також звертаю Вашу увагу на те, що в період знаходження клірика за штатом або під забороною, для нього є обов'язковими до виконання все стосуються його розпорядження і укази правлячого архієрея єпархії, оскільки він залишається під його канонічної владою.

ЄПИСКОП

Чистопольську і Нижнекамский Пармен,

Керуючий Чистопольській єпархією

Володимир Головін або Церква і Її глава Христос?
Якщо ж для вас важливіше всього він - задумайтеся: в Церква він привів вас або до самого себе?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация