Новини Одеси - Глава делегації британських ВМС розповів про мету візиту до Одеси розвідувального корабля

За словами першого заступника командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Андрія Тарасова, «це перший візит військового корабля в Україну після подій в районі Керченської протоки, і він дуже важливий для нашої держави». За словами першого заступника командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Андрія Тарасова, «це перший візит військового корабля в Україну після подій в районі Керченської протоки, і він дуже важливий для нашої держави»

В Одеський морський порт прибув британський розвідувальний корабель HMS Echo \ Думська

Читайте також Опубліковані фото британського корабля HMS Echo в Одеському порту

Як повідомили в прес-центрі командування Військово-морських сил ЗСУ, про це сьогодні в ході зустрічі заявив глава делегації Королівських ВМС Метью Уоррен.

«Візит корабля - це черговий крок Великобританії в підтримку України», - зазначив Уоррен.

За словами першого заступника командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Андрія Тарасова, «це перший візит військового корабля в Україну після подій в районі Керченської протоки, і він дуже важливий для нашої держави».

Тарасов подякував іноземним колегам за підтримку України в боротьбі за незалежність і відстоювання своїх прав, визначених нормами міжнародного морського права і діючих договорів.

Він також підкреслив, що «наша сила полягає саме в єдності і потужній підтримці країн-партнерів, а Великобританія - одна з перших, хто приходить на допомогу і є надійним другом навіть у складних ситуаціях».

Глава делегації Королівських ВМС також висловив підтримку Великобританією України і українських військових моряків, які знаходяться в полоні Російської Федерації.

«Сьогоднішній візит є черговим кроком Великобританії в підтримку України», - сказав Уоррен і наголосив на важливості об'єднання зусиль для забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні.

Сторони також обговорили поточну ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні, напрямки двостороннього співробітництва та шляхи його вдосконалення. Візит корабля триватиме до 22 грудня поточного року.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одеський морський порт прибув британський розвідувальний корабель HMS Echo .

Головне призначення HMS Echo (H87) - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій (в тому числі в інтересах підводного флоту) і підтримка амфібійних операцій. Також можливе використання його в якості корабля управління, протимінного застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Корабель прийнятий на озброєння в березні 2003 року. Його довжина - 91 метр, ширина - 17 метрів, осадка - 5,5 метра, водотоннажність - близько 4 тис. Тонн, швидкість - 15 вузлів.

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-мм зенітних скорострільних гармат «Ерлікон» і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация