Новини Руспрес - Намісник Лаври Павло "віджав мобілу" у журналістки

Раб Божий Павло впевненими рухами "віджимає мобілу" і затикає рот жертві ...


... і передає відібраний телефон співучаснику пограбування


Про це в коментарі "Українській правді" повідомила журналіст Ксенія Карпенко.
За словами дівчини, близько 12.00 вона на вулиці спробувала взяти коментар у намісника Лаври, але зіткнулася з неадекватною реакцією.
"Я прийшла до владики Павла за коментарем. Я готую матеріал про життя церкви. Запитала, чому батюшки їздять на таких шикарних авто. Просто хотіла дізнатися його думку. Він почав говорити і каже" можете, це записувати, я нічого не боюся ". А потім раптом став викручувати мені руки і забрав мій телефон, на який записувала коментар ", - розповіла Карпенко.
Журналіст додала, що владика був у супроводі інших священнослужителів, при цьому голосно кричав і викручував їй руки.
"Спершу сказав, що всі ми дуже грішні. Я так і не зрозуміла, журналісти чи дівчата, бо далі кричав про аборти, блуд, ще щось", - додала Карпенко.
Дівчина викликала міліцію. Напад владики бачила фотограф, яка була з журналістом і змогла зробити фото того, як намісник Лаври схопив Карпенко.
"Я викликала міліцію, напишу заяву. У мене забрали телефон. Фактично вкрали. Сказали: приходьте завтра. Як це розуміти? Але чи віддадуть мені телефон - невідомо", - підсумувала Карпенко.

[ kp.ua, 25.09.2012, "Владика Павло відповів звідки беруться багатства : "Будете людьми, і у вас буде": [...] Владика Павло, якому ведучі програми "Ранок з" Україною "додзвонилися під час прямого ефіру, став запевняти, що першою накинулася на нього сама журналістка, яка нібито розбила йому губу телефоном.


- Я підбиваю їй руку, тому що суне в рот прямо телефон. Цей телефон я не знаю, куди дівається. А вона лізе до мене в машину. Так, ми її витягали всім світом. За що вона мені вкусила чи подряпала палець - він опух - і розбила ногу, а у мене діабет, - поскаржився настоятель Лаври під час прямого телефонного включення. Він активно висловлював своє обурення тим фактом, що журналісти вторглися на територію його будинку.


- Я ще не встиг приїхати додому, а вони вже знімають мою машину: у мене вдома, на моїй території знімають на камеру ... Я не хочу спілкуватися з журналістами такими як ось ці дві - не хочу називати своїми іменами, - продовжував священнослужитель і через якийсь -то час все ж не стримався і назвав журналістку так, як хотів:


- Вчора, коли отець Віталій святкує своє 50-річчя, ось ця - вибачте за таке слово шавка - інакше не назвеш, вона фотографує через двері, хто там знаходиться.
Ведучі програми були шоковані подібною лексикою з вуст священика і спробували зупинити його, помітивши, що така у журналістів робота.

У відповідь на запитання ведучого, звідки ж все-таки у священнослужителів стільки дорогих речей, Владика Павло парирував: "Будьте ви людьми і у вас буде. Я ж не питаю, скільки ви берете за замовні матеріали". На що провідні зробили висновок, що всі ті, хто живе не в розкоші - не люди. - Врізка К.ру]
Владика Павло відомий різким спілкуванням з журналістами. Зокрема, журналісту Михайлу Ткачу у відповідь на питання про ресторанах в Лаврі і дорогих машинах батюшок погрожував судом, постійно звертався на "ти", погрожував розбити камеру.
"Одягни туфлі нормальні, що ти ходиш, як бомж. Невіглас якийсь", - так підсумував розмову з журналістом намісник Лаври.
Як відомо, раніше намісник Лаври назвав журналіста "Української правди" Сергія Лещенка душевнохворим за те, що він розмістив у своєму блозі фотографії "Мерседеса" глави УПЦ МП Володимира.
Також повідомлялося, що владика Павло в 2011 році відзначив своє 50-річчя в трьох банкетних залах одного з кращих готелів Києва "Русь" і отримав в подарунок крутий "Мерседес", вартістю понад 100 тисяч доларів. Крім того намісник Лаври має розкішний особняк (на фото).

Маєток Владики розташований в 20 км від Києва, в селі Вороньки. Місце показали будівельники, які працюють на митрополита. Журналісти побачили великий будинок з арками, ліпниною. Великі вікна прикрашені художнім куванням. На веранді - диванчики для відпочинку. Також вдалося побачити гараж на дві машини, будинок для гостей. Територія резиденції обнесена парканом заввишки десь у 2,5 метра, на будинку встановлені відеокамери спостереження. На ганок до журналістів вийшла дівчина, яка повідомила, що митрополита поки немає. Вона підтвердила, що це будинок Владики, але не змогла відповісти, коли він приїде. Незабаром зателефонувала помічникові митрополита, який заявив, що для зустрічі з Павлом треба їхати в Лавру. "Чого ви приїхали сюди? У вас що, було благословення на це?", - запитав він. [...]


Як розповіли місцеві, через дорогу від Владики добудовує особняк скарбник Києво-Печерської лаври. - Врізка К.ру]

****

Настоятель Лаври перервав службу для агітації за Азарова


У четвер, 24 травня під час урочистого заходу з нагоди завершення реставраційних робіт фасаду Великої лаврської дзвіниці, на якому був присутній прем'єр-міністр України Микола Азаров, митрополит Павло (Лебідь) перервав службу для хвалебних слів на адресу прем'єра.
Про це написав користувач andriy_kovalov в своєму ЖЖ.
"У храм буквально вбігає митрополит Павло, Микола Янович Азаров і директор заповідника" Києво - Печерська Лавра "Вікторія Ліснича з охороною, з" усім прітчтом ". В даний час диякон виголошував ектению. Павло буквально вбіг на амвон, після" Господи помилуй ", перебив диякона ... і почав вимовляти слово, який "Микола Янович - чудова людина, що за його уряду Лавра почала відновлюватись і реставруватися, а Церква православна розквітла". Всі замовкли, з вівтаря вийшли священики, хор - замовк.
Митрополиту принесли мікрофон. У храмі включили світло, працюють дві камери - оператори Кабміну, спалахи фотоапаратів, люди заметушилися. Всі збіглися ближче роздивитися Миколу Яновича, його обступила охорона. Павло сказав слово, і все так само швидко вилетіли з храму. Ще хвилина розгубленості, і тільки тоді службу відновили, але люди ще до кінця говорили про те, що трапилося ", - написав користувач соцмережі.
джерело: tsn.ua , 25.05.2012

****

У минулому році Павлу подарували люксовий Мерседес, а в цьому - Лексус

Настоятелю Києво-Печерської лаври, митрополиту Павлу подарували на день народження новенький Лексус. Подарунок сьогодні поблизу його резиденції на території Лаври зняли спеціальні кореспонденти ТСН.Особливе. Авто без номерів під двері іменинника пригнав невідомий чоловік. Через відкриті двері Лексуса видно поліетиленові чохли на шкіряних сидіннях кольору беж. Таке авто лише у базовій комплектації коштує від 118 тисяч доларів.


На день народження настоятель Києво-Печерської лаври Павло отримав розкішний Лексус


Наміснику Києво-Печерської Лаври Павлу сьогодні виповнюється 51 рік. Весь день його вітають ВІП-віруючі - через політиків, які вирушили до митрополита на поклон, стояв в пробках весь центр Києва.
Подарований сьогодні наміснику Лаври Лексус - не єдине авто класу люкс в автопарку отця Павла. У минулому році йому подарували люксовий Мерседес. Свій 50-річний ювілей митрополит Вишгородський відзначав із помпою - тоді його спочатку привітали в Лаврі, а потім влаштували грандіозну гулянку в одному зі столичних готелів. Священицькі забави і його подарунки активно знімали журналісти і батюшці це не дуже сподобалося. Згадаймо історію "любові" ТСН батька Павла.
Ювілей намісника Лаври Павла починався скромно. З 50-річчям його приходили вітати нашоукраїнці Ксенія Ляпіна та Кирило Куликов, регіонал Василь Горбаль і дружина Анатолія Кінаха Марина.
Масштабної гулянки в монастирі того дня не було, тому що свято припало на Страсний тиждень. Гості, крім квітів, несли і подарунки, загорнуті в пакети і тільки один приховати не вдалося. До ґанку резиденції архієпископа подали розкішний мерседес. Його вартість - 100 тисяч доларів.
Вже на наступному тижні архієпископ Вишгородський і Чорнобильський приїхав на ньому на свій же урочистий банкет за стінами монастиря. На Мерседесі вже красувався персональний номер.
У столичному готелі "Русь" в цей час продовжували підносити владиці Павлу нематеріальні подарунки. Музичний супровід банкету на 600 гостей забезпечували Таїсія Повалій та зірка шансону Стас Михайлов.
Архієпископ Павло не зрадів журналістам особливо після того, як вони поцікавилися цінами на обслуговування чотириколісного подарунка.
"Ти хочеш, щоб я побив камеру, ні? Мені подарували, я їжджу, а тобі жовчності характеру ніхто не подарує. Все! Це - засіб пересування! А, священик повинен іти пішки, по-вашому? Ти отримаєш, бо потім діти будуть за твою брехню відповідати ", - розсипався погрозами тоді архієпископ.
Павло настільки образився, що більше журналістів 1 + 1 на поріг не пускає.
джерело: tsn.ua , 19.05.2012

****

У відповідь на питання про дорогі автомобілі священиків, архієпископ Павло порадив журналісту завжди пам'ятати про суд Божий


Намісник Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павло обурений наполегливими питаннями журналіста телеканалу "1 + 1" про "машини і телефони" священиків. Павло написав відкрите звернення до генерального директора студії "1 + 1" Олександра Ткаченка з приводу некоректної, на його думку, поведінки журналіста студії Михайла Ткача.
"Журналіст вашого телеканалу, виконуючи свої службові обов'язки, веде розмову на теми, які, за його словами, цікавлять телеглядачів: всілякі плітки, які не відповідають дійсності, і" улюблені "теми журналістів про машини і телефони священноначалія", - йдеться в зверненні , яке цитує ZN.ua. "Я хотів би запитати Вас, шановний пане Олександре, на якій машині їздите ви, в яких приміщеннях живете і працюєте, якою технікою в роботі користуються працівники Вашого телеканалу", - заявив Павло.
Зокрема, його цікавить, "якими камерами журналісти знімають" на замовлення "сюжети, отримуючи за це, очевидно, чималі гроші". "Хочу сказати, що Ваша діяльність по справедливості заслуговує самої низької оцінки, якщо телеканал" 1 + 1 "привертає глядацьку аудиторію, показуючи неправду і тим більше зводячи наклеп на Церкву", - написав митрополит Вишгородський і Чорнобильський. Намісник Лаври акцентує увагу, що студія "1 + 1" неодноразово висміювала представників духовенства і намагалася це зробити і зараз.
"Прибувши на територію Лаври, знімальна група самовільно знімала відеокамерою та прихованою камерою відеоматеріали, не звертаючи уваги на зауваження з боку уповноважених осіб, опускаючи камеру вниз і продовжуючи записувати", - йдеться в зверненні. Павло заявив, що "знімальна група телеканалу" 1 + 1 "порушила правила монастиря і моє громадянське право на конфіденційність".

"Журналіст Михайло Ткач у спілкуванні зі мною поводився неадекватно, фамільярно і зневажливо", - зазначив намісник Лаври. Разом з тим намісник заперечив думку журналіста, що при спілкуванні митрополит намагався його проклять, повідомляє видання.
"Тільки треба завжди пам'ятати, що є суд Божий. І про це я сказав сьогодні журналісту Вашого телеканалу Михайлу Ткачу, на що він обурився і сказав, що я його проклинаю. Це не прокляття, а застереження в тому, що не треба подібними вчинками зводити на себе гнів Господній ", - впевнений Павло. За словами Павла, якщо студія "1 + 1" не дасть відповіді на звернення, то намісник Лаври буде подавати в суд. Нагадаємо, що ЗМІ неодноразово писали про те, що намісник Лаври пересувається на власному "Мерседесі" з іменними номерами "АП", що означає "Архієпископ Павло".
[ ТСН.ua, 26.07.2012, "Відповідь на відкрите звернення митрополита Павла до Гендиректора ТРК" Студія 1 + 1 "Олександра Ткаченка" :
Шановний Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,
Я ознайомився з обставинами, які містяться у Вашому зверненні, викладеному на сайті Києво-Печерської Лаври. Вважаю неправомірним втручання Церкви в редакційну політику засобу масової інформації, але поважаючи почуття віруючих, і враховуючи, що сюжет може бути сприйнятий неоднозначно, ми не ставимо в ефір розмову Владики Павла із журналістом Михайлом Ткачем. У той же час вважаю поведінку журналіста Михайла Ткача професійною та коректною.
Підтримуючи принципи неупередженості та користуючись своїм правом на свободу слова, ми оприлюднюємо відео спілкування в інтернеті, щоб кожен мав можливість оцінити адекватність поведінки журналістів телеканалу "1 + 1".
Олександр Ткаченко
Генеральний директор ТРК "Студія 1 + 1". - Врізка К.ру]
[ "Політрада", 24.09.2012, "Православним не радять обговорювати машини священиків" : Патріарх Кирило закликав православних не обговорювати машини, на яких їздять священнослужителі РПЦ. За його словами, це відволікає віруючих від духовних питань.


Думка про те, що автомобілі священиків не повинні бути предметом обговорення православних, прозвучала в недільній проповіді патріарха, яку він прочитав на відкритті нового храму в Москві.


«Ось і сьогодні дуже багато, зважаючи на Хрест Христовий, нічого не бачать, окрім того, що хто-то про Хрест розповідає як про якусь казку, про оману або про те, що Хрест нічого не приніс світові і що Церква, яка покликана проповідувати про Хрест світу, не відповідає цій проповіді: і священики погані, і не на таких машинах їздять, і не те роблять ... Скільки всього сказано, щоб людина відвернув свій погляд від Хреста Господнього », - наводить слова Кирила офіційний сайт Московської патріархії.


Останнім часом дорогі машини священиків стали однією з головних тем релігійних дискусій в Росії. Так, самого патріарха Кирила не раз дорікали в тому, що він пересувається в кортежі з розкішних іномарок в супроводі державної охорони. Крім того, тільки цього літа два священики влаштували резонансні ДТП в Москві. В кінці липня ігумен Тимофій врізався в кілька машин, перебуваючи за кермом спортивної БМВ, а ієромонах Ілія збив на смерть двох чоловіків, не впоравшись з керуванням Mercedes Gelandewagen. - Врізка К.ру]

джерело: tsn.ua , 27.06.2012

Як це розуміти?
Quot;Чого ви приїхали сюди?
У вас що, було благословення на це?
Quot;Ти хочеш, щоб я побив камеру, ні?
А, священик повинен іти пішки, по-вашому?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация