Промовляючи шахаду, потрібно знати про її умовах

Якщо проголошення свідчення віри - слів «Ля іляха илля-Ллах, Мухаммаду Расул-Ллах» - є ключем до входження в Іслам, то виконання його умов подібно зубчикам на цьому ключі Якщо проголошення свідчення віри - слів «Ля іляха илля-Ллах, Мухаммаду Расул-Ллах» - є ключем до входження в Іслам, то виконання його умов подібно зубчикам на цьому ключі. Той, хто введе ключ з цими зубчиками, зможе відкрити двері в Іслам.

Нагорода за проголошення слів «Ні божества, крім Аллаха, і Мухаммед - посланник Аллаха», величезна. У хадисі Пророка йдеться: «Той, чиїми останніми словами в цьому житті виявляться« Ля іляха илля-Ллах, Мухаммаду Расул-Ллах », потрапить в Рай». Таким чином, виходячи з цього хадиса, шахада є ключем до Ісламу і до Раю. Однак мусульманські вчені пояснили, що далеко не кожна людина зможе вимовити ці слова, особливо перед смертю, адже потрібно не просто проговорити їх, а й дотримуватися їх умови. Ці умови подібні зубчикам на ключі, завдяки яким є можливість відкрити потрібні двері:

знання (виключає невігластво);

переконаність (виключає сумнів);

прийняття (виключає відмову);

покора (виключає непокору);

правдивість (виключає брехня);

щирість (виключає багатобожжя);

любов (виключає неприязнь).

Перша умова - знання змісту цієї шахади. Всевишній Аллах сказав в Корані: «Тому знай, що немає бога, окрім Аллаха» (Мухаммад, 19). А Пророк сказав: «Хто помер зі знанням того, що немає божества, крім Аллаха, той потрапить в Рай».

Друга умова - переконаність, що не допускає сумніви. Це означає, що вимовляючи свідоцтво віри, в серці людини не повинно бути сумнівів ні про Аллаха, ні про те, що тільки Йому потрібно поклонятися. Всевишній Аллах сказав: «Віруючі - це ті, які вірують в Аллаха і посланника Його, і потім не сумніваються ...» (Аль-Худжурат 15).

Третя умова - прийняття шахади всім серцем, не допускаючи зарозумілості або ухилення. Всевишній Аллах сказав про язичників: «І коли говорили їм« немає божества, крім Аллаха », вони підносилися. І говорили: «Невже ми відмовимося від наших богів через божевільного поета?» (Ас-Сафат 35-36).

Четверте - покора і покірність Шахаду. Всевишній Аллах сказав: «Зверніться до Творця вашому і підкоріться Йому» (Аз-Зумар, 54).

П'яте - правдивість при проголошенні слів шахади. Всевишній Аллах сказав: «Аллах, без сумніву, розпізнає тих, які правдиві, і без сумніву розпізнає брехунів» (Аль-Анкабут 1-3). Пророк (мир йому і благословення Аллаха) сказав: «Як тільки людина від щирого серця правдиво засвідчить, що немає божества, крім Аллаха, і що Мухаммад - Його раб і Його посланник, Аллах врятує його від вогню».

Шоста умова - щирість. Воно означає, що вимовляти шахаду і підкоритися їй потрібно з щирості, прагнучи тільки до нагороди Аллаха, але не до якихось мирських цілям. Пророк сказав: «Я стану заступником тільки за тих, хто говорив« Ні божества, крім Аллаха »від щирого серця» (призводить аль-Бухарі).

Сьома умова - любов. Тобто, вимовляти шахаду потрібно, відчуваючи в серці любов до цих слів, але ніяк не неприязнь або небажання. Всевишній Аллах сказав: «Немає примусу в релігії».

Таким чином, мусульманином стає той, хто вірує в єдиність Аллаха і пророчу місію Мухаммада, володіючи твердими знаннями і переконаністю, вимовляє свідчення чесно і щиро, від щирого серця, і кориться Аллаху з любов'ю, страхом і надією. Ці елементи віри вважаються основними вимогами свідоцтва «немає божества, крім Аллаха, і Мухаммед - Посланець Аллаха».

І говорили: «Невже ми відмовимося від наших богів через божевільного поета?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация