Бог

  1. Бог - титул найвищого верховенства в якій-небудь сфері ⇒ Справжній найвищий Бог
  2. ⇒ Біблія про титул Бог
  3. ⇒ Природа Бога
  4. ⇒ Бог зла
  5. ⇒ Імена Бога
  6. ⇒ Докази існування Бога
  7. ⇒ Вчення про Бога
  8. � Бог чи Аллах?
  9. ⇒ Висловлювання про Бога

Бог - титул найвищого верховенства в якій-небудь сфері

Бог - титул найвищого верховенства в якій-небудь сфері

⇒ Справжній найвищий Бог

Богом над усіма Богами і всім існуючим є Біблійний Бог євреїв.

Його ім'я складається з чотирьох букв, які на сьогодні вже невідомо як правильно вимовити. Два найпоширеніших прочитання: Яhве або Єгова. Самі Юдеї проте йому не вимовляють його при читанні, а замінюють словами "ім'я" або "Господь". У російській синодальному перекладі воно також переведено як "Господь".

У російській синодальному перекладі воно також переведено як Господь

Таку картину відобразила камера Google Maps над Швейцарією. За пару днів фотографія облетіла весь світ. Напевно, це лише гра спектрів світла, але приблизно так Християни уявляють собі Бога: сидить на троні, праворуч (тобто праворуч) Якого Ісус

⇒ Біблія про титул Бог

Біблійні тексти безревностно відносяться до роздачі титулу "бог": духам, ангелам, людям, але дозволяє поклоніння лише найвищого Бога богів.

Стародавні боги, яким поклонялися Ідумеї

Протягом усього Святого Письма ідоли народів без будь-яких застережень називаються богами. А в дискусії Ісуса з Його обвинувачами Він також висловив ставлення до розуміння поняття "бог": ну і що такого, що Я назвав Себе Сином Божим? Письмо називає всіх людей богами, як ми читаємо в псалмі: "Я сказав ви - боги". Я ж назвав себе ще меншим титулом, ніж це робить Письмо - всього лише Сином Божим, а ви Мене за це хочете побити камінням. (Ін 10: 35-36)

⇒ Природа Бога

В Християнстві прийнята догма про троїчності Бога: Бог-Отець, Бог-Син, і Святий Дух

Північна Корея в наші дні - пам'ятник Кім Ір Сену: сучасні ідоли-боги теж вимагають поклоніння

Але це саме догма! Ця догма була вимушено визнана на одній з Християнських конференцій Стародавньої Церкви (на Соборі), коли суперечки про природу Бога стали заважати подальшому розвитку Церкви. Було вирішено, що людина не може осягнути природу Бога, який Він насправді, і тому умовно прийняли рішення, що Бог троичен. У самій же Біблії жодного разу не зустрічається слово "Трійця". До ідеї про Трійцю прийшли богослови, виходячи з деяких віршів Нового Завіту, в яких крім Творця, Богом в декількох віршах називаються також Ісус і Святий Дух.

Якості Бога, що зустрічаються в Біблії і описують природу Бога: всемогутній, найвищий, безсмертний, вічний, всезнаючий, незбагненний і інші.

Помилково часто Бог називається також всюдисущим: Бог - всезнаючий, але не всюдисущий! ніде в Біблії навіть не зустрічається слово "всюдисущий". Тобто, Бог - чи не знаходиться у всіх місцях свого творіння одночасно.

⇒ Бог зла

⇒ Бог зла

Зло проти добра - будні людства кожен день

Одним з перших розуміння Бога не тільки як творця добра, але і зла спробував сформулювати давньо-грецький прогресивний філософ Епікур
(4 - 3 століття до н.е.):
Якщо Бог бажає запобігти зло, але не може, він не всемогутній.
Якщо може, але не хоче, то він є зло.
Якщо може і бажає, то звідки береться зло?
Якщо не може і не бажає, то який же він Бог?

Біблія ж спостерігає питання перетину зла і добра в Бога кілька під іншим кутом: Бог є творцем як добра, так і зла. Робота була виконана якісно - на століття. Людина була створена лише в сфері добра, але він сам вляпався в Едемському саду, скуштувавши плід пізнання того і іншого. В кінці творіння, яке ще триває і закінчиться Судом над всім творінням, зло буде остаточно відокремлено від добра і обидва поняття будуть жити суверенно один від одного. Люди, які спочатку були породжені добром будуть перебувати у вічній славі, люди зла підуть до себе додому в пекло - вічне засудження.

Новий Завіт вводить в нові поняття: синів Божих і синів диявола. Тобто, фактично, дійсно показує диявола як творця некііх людей зла або, по крайней мере, мутовану модель людини до зла. Також і по апокрифу "Євангеліє від Петра" під час створення світу сатана, як і інші ангели, брав участь у створенні людини. Пізніше він став претендувати на, щонайменше, контрольний пакет акцій на все творіння. Як кінцевий результат його плану, однак, входить стати богом над усім творінням. З цією метою, щоб стати володарем над усією матерів, диявол вбиває Бога матеріально - в особі Ісуса Христа. Бог допускає це, але з воскресінням Ісуса Христа цей план стає неспроможним. Диявол втрачає будь-які права на входження в присутність Бога, він повалений з неба в матеріальний земний світ і його кар'єра прагне до свого завершення, яке настає з Великим Судом над всім творінням. Для диявола і його поплічників, згідно з Євангеліями, уготований вічний пекло.

Взагалі, питання існування зла в створеному Богом добра світі - один з складних і, можливо, без відповіді про кінця в теології.

⇒ Імена Бога

Імена Бога по суті позначення уявлень про сутність і окремих його якостях

Золота корона з ім'ям Бога для Архиєрея майбутнього третього Храму . зберігається в Єрусалимському Інституті Храму

Основне ім'я Бога-Творця - Яhве від дієслова "бути". Є у Нього також і інші імена, наприклад "Саваоф" - "Бог армій", "Головнокомандувач", "Бог цілитель" та інші.

⇒ Докази існування Бога

Будь-яка наука має аксіомами - твердженнями, які не потребують доказів. Існування Бога - аксіома богословської науки

"Бо невидиме Його, вічна сила Його і Божество, від створення світу думанням про твори стає видиме" (Рим 1: 20)

З наукової точки зору, гіпотеза про існування Бога (і пов'язаних з ним понять душа, дух, рай, пекло і т. Д.) Не передбачає можливість перевірки цього науковим методом. Як наслідок, будь-які міркування про його існування не є строго науковими. З іншої точки зору: наука - це систематизовані знання, накопичені людством до наших днів. Отже, теологія (богослов'я) правомірно займає місце серед інших наук. Будь-яка наука має аксіомами - твердженнями, які не потребують доказів. Як математик не починати вирішення завдання з того, що коло є дійсно кругом, а бере це за аксіому, так і теолог (богослов) виходить з того, що існування Бога - це аксіома.

У філософії ж методи докази існування Бога можна розділити на чотири групи - метафізичні, емпіричні, логічні і суб'єктивні

На сьогодні панівною є точка зору, що існування Бога є предметом віри. Віру ж пропонується розуміти як найвищу форму знання.

⇒ Вчення про Бога

Монотеїзм - уявлення про єдиний універсальному всюдисущої і всемогутнього Бога. Заснований на вірі в зміст Біблії.

Політеїзм - віра в існування пантеону богів.

Релігії взагалі без поняття Бог: наприклад, буддизм і джайнізм.

Атеїзм - заперечення існування Бога.

Агностицизм ставить під сумнів істинність або можливість доведення або спростування існування Бога: «Я не знаю, існує Бог чи ні»

Ігностицизм, або ігтеізм - теми існування Бога вважається нерозв'язною, оскільки немає доказів того, що теистическое істота, яке обговорюється теологами і філософами, є умосяжним. Ігностік: «Я не розумію, що ви маєте на увазі, коли говорите" Бог існує чи не існує ».

Ігностік: «Я не розумію, що ви маєте на увазі, коли говорите Бог існує чи не існує »

Фотографія Сонця через безліч фільтрів затемнення

"Покажи мені Бога!" - звернувся Римський Імператор до Рабина
"Подивися на Сонце!" - відповів той
"Я не можу дивитися на Сонце!" - обурився Імператор
"Якщо ти не можеш дивитися на Сонце, як же ти зможеш дивитися на Того, Хто його створив?"

� Бог чи Аллах?

Аллах - це локальне арабське божество-самозванець

Аллаха проголосили богом: "Аллах" перекладається з арабського як "всевишній". З текстів Корану, однак, однозначно випливає, що мова йде не про Біблійному Бога. І на сьогодні вже видно на власні очі, що ідеологія цього арабського божества, описана в Корані, не тільки відрізняється від всесвітнього уявлення про Бога, а й протидіє будь-якому здоровому поданням про Творця світу.

Ідеологія ісламу, фактично, вторить колись покладеному змією в Едемському саду початку сумніви в комунікації людини з Богом через слово: "А Чи Бог наказав ..?" - тобто, звичайно, Бог сказав істину, але до тебе, Єва, від Адама дійшла спотворена інформація. А я - змія - тобі зараз поясню, як саме Бог сказав і що мав на увазі. Цим займається і Коран: він визнає істинність Писання юдеїв - Старого Завіту і вчення Нового Завіту, але зі значними поправками, стверджуючи, що вони дійшли до людей з спотвореннями. І ось, вже не Ісаак, а Ізмаїл постає спадкоємцем Авраама. А Ісус постає перед світом не як Син Божий, а як син Марьям.

⇒ Висловлювання про Бога

"Якщо подивитися, чому Бог допускає відбуватися на Землі, то складається таке враження, що Він до сих пір експериментує" - Петро Устинов, англійський письменник, актор

"Очевидно, найбільше Бог любить простих людей. Тому що таких Він створив в більшості" - Авраам Лінкольн

"Бог створив кішку, щоб людина змогла погладити тигра" - Віктор Гюго

"Відмінність Бога від істориків полягає, перш за все, в тому, що Бог вже не може змінити минуле" - Самуїл Буттлер

"Бог створив людину, тому що Він втомився від мавп. Від подальших експериментів Він відмовився" - Марк Твен

А в дискусії Ісуса з Його обвинувачами Він також висловив ставлення до розуміння поняття "бог": ну і що такого, що Я назвав Себе Сином Божим?
Якщо може і бажає, то звідки береться зло?
Якщо не може і не бажає, то який же він Бог?
? Бог чи Аллах?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация